.

"Omni in re, semper, et ubique tantum Deum video, ipsum Deum." MAM

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

A SZERZETESSÉG ÉVE

 

Ferenc pápa a 2015-ös évet az egyházban a „Szerzetesség évének” hirdette meg. Az év advent 1. vasárnapján imavigíliával veszi kezdetét és 2016. február 2-ig tart, mely a „A szerzetesek világnapja” lesz.

João Braz de Aviz érsek, az Istennek Szentelt Élet Intézményei és az Apostoli Élet Közösségei Kongregációjának prefektusa, valamint a kongregáció titkára, Msgr. José Rodríguez Carballo, OFM, 2014. január 31-én a Szentszék sajtóközpontjában bemutatták a Szerzetesség évének fő célkitűzéseit és néhány eseményét.

A Szerzetesség évének első célja: 50 évvel a II. Vatikáni Zsinat után a múltra való „hálás visszaemlékezés” ideje, de a szerzetesi élet kegyelmének különleges ideje ist
Második célja: pozitívan tekinteni a Zsinat kegyelmi idejétől kezdve a máig terjedő időszakra,„Reménnyel telve haladni a jövő felé”
Harmadik célja: Lelkesedéssel megélni a mát

Ezt az évet azzal kezdjük, hogy hálát adunk az Úrnak, amiért ezt az ajándékot adta nekünk, az egyháznak és az egész világnak. Isten segítségével akarjuk megvalósítani az előttünk álló célokat. Tudatosabban kell megélnünk mindazt, amit az Úr nekünk adott. Tudatosítani kell magunkban a kegyelem és az adományok idejét, mellyel Isten nagylelkűen megajándékozta mindegyikünket, aki e hivatásnak él. E megtapasztalásokat és élményeket szeretnénk közvetíteni Önök felé is, és pedig személyes tanúságtételeink útján, melyeket lépésről lépésre fogunk közreadni ezen a weboldalon.

Belépés - SDR Nővérek

Oldalainkat 56 vendég és 0 tag böngészi

Megtekintés

1512720
MaMa75
TegnapTegnap869
HétHét2709
HónapHónap14866