.

"Omni in re, semper, et ubique tantum Deum video, ipsum Deum." MAM

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Urunk bemutatásának az ünnepe

„Íme, élt akkor egy ember Jeruzsálemben, akinek Simeon volt a neve. A Lélek indítására a templomba ment; a gyermek Jézust a karjába vette és áldotta az Istent …„mert meglátták szemeim üdvösségedet “ (v.ö. Lk, 2, 25; 27-28; 30).  

Simeon, a vallásos ember, akit a Szentlélek vezetett a megfelelő helyre, a megfelelő időben, hogy megtalálja és lássa a világ Megváltóját.
Mi, akik keresztségünk, de méginkább fogadalmaink által az Úrnak vagyunk szentelve, kérjük a Szentlelket, hogy mindig Isten jelenlétében éljünk. Ugyancsak szeretnénk kérni a kegyelmet, hogy Isten akaratát megismerjük és teljesítsük, hogy olyan emberekké váljunk, amilyeneket Isten szeretne, hogy legyünk.

 

Drága Jézus, tölts el bennünket az imádság lelkével, hogy a hitünk és szeretetünk szüntelenül növekedjék Benned. Tölts el bennünket az imádság lelkével, hogy a Te világosságod és bölcsességed vezessen minket mindig és mindenhol, hogy a Te békéd kísérjen bennünket. Segíts nekünk úgy látni, ahogyan Te látsz, szeretni, ahogy Te szeretsz és másokat megérteni, ahogy Te megértesz bennünket. Töltsön el minket a Te Lelked, hogy élhessük a Te szavadat, hordozzuk keresztjeinket, ahogyan Te hordoztad, teljesítsük küldetésünket a Te példád szerint és megmaradjunk a Te szeretetedben.

Simeon Istent dicsérve vette kezébe a gyermek Jézust, megáldotta szüleit, és megjövendölte a szenvedését. Mi is Isten kegyelméből hasonlóképpen tehetünk minden nap: kezünkbe vehetjük Jézust, amikor magunkhoz vesszük Őt a szentáldozásban, és dicsérhetjük Istent kegyelmeiért, melyeket naponta kapunk. Megáldhatjuk életünk minden pillanatát és minden embert is. Imádsággal, munkával és szenvedéseink csendes hordozásával hozhatunk a világ számára isteni békét.

Simeonon kívül a templomban volt Anna prófétaasszony is, aki nem hagyta el a templomot és éjjel-nappal dicsérte az Istent. Előrehaladott korú volt. Mi akár fiatalok, vagy idősebbek vagyunk, szívünk mindig fiatal a vágytól a boldogság, a szeretet és Jézus iránt... Ő hívott meg szolgálatára, lehet, hogy nem olyan régen, vagy már sok évvel ezelőtt. Akkor fiatalok, lelkesek és buzgósággal teliek voltunk. Most lehet, hogy a mi erőnk elgyengült, és nehézségeink elhomályosítják lelkesedésünket, de mi szüntelenül a mi Megváltónk szolgálatára vagyunk meghívva. Akár még fiatalok, vagy idősebbek vagyunk, tudjuk úgy, mint Anna dicsérni az Istent, hálát adni Neki, szóval és életünkkel tanúságot tenni a mi Megváltónkról.

Belépés - SDR Nővérek

Oldalainkat 674 vendég és 0 tag böngészi

Megtekintés

1511667
MaMa867
TegnapTegnap789
HétHét1656
HónapHónap13813