.

"Omni in re, semper, et ubique tantum Deum video, ipsum Deum." MAM

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Az Isteni Megváltóról nevezett Nővérek arra hivatottak, hogy egész életüket a Megváltás szolgálatába állítsák

 

Küldetésünket az egyházban és a világban alapítóanyánk, Eppinger Mária Alfonza anya lelkületében, Krisztussal való egységben, szeretetben és egyszerűségben, az Isten országának szolgálatában szeretnénk megvalósítani, így válni Isten szeretetének eszközeivé.  Az irgalmasság testi és lelki cselekedetei által szeretnénk segíteni embertársainknak testi és lelki szűkségükben, segíteni őket békességük és üdvösségük útjához. Szeretnénk szolgálni a társadalom peremterületein lévő embereket, közelükben lenni és észrevenni, miben szenvednek hiányt, hogy egy méltóságteljes és értékes élethez vezethessük őket.

Isten Lelkétől sürgetve alapítóanyánk tisztán látta korának szűkségét, és a szegények, a szenvedők felé fordult, függetlenül koruktól, vallási hovatartozásuktól vagy nemüktől, származásuktól. Figyelmét és segítségét legfőképpen a betegeknek szentelte, saját otthonukban gondoskodott a szegényekről, felkarolta az elhanyagolt és magukra hagyott gyermekeket, és figyel arra, hogy oktatásban is részesüljenek. Segített a szűkségben szenvedőknek, és azok felé fordult, akikre senki sem figyelt oda. Mindig a teljes személy egészségét tartotta szem előtt, és mindezt azzal a céllal tette, hogy az emberek megtapasztalhassák Isten soha véget nem érő irgalmát és hozzájuk fordulását, ezáltal reményt ajándékozva számukra. 

A mi hivatásunk is, mint Isteni Megváltóról nevezett nővérek, hogy alapítóanyánk, Mária Alfonza lelkiségét megéljük a mai korban. A mi feladatunk, hogy Krisztus által már beteljesedett üdvösség jó hírét tapasztalhatóvá tegyük az emberek számára. Arra vagyunk hivatottak, hogy egész életünket a Megváltás szolgálatába állítsuk. A mi életünknek Isten szeretetében van alapja, amelyet Jézus Krisztus nyilatkoztatott ki nekünk. Ez tesz minket képessé arra, hogy a Megváltás titkából örömben és szabadságban éljünk. (vö. SZ 6).

Az Első Szabályzatban alapítóanyánk ezt írta: Az Isteni Megváltó nővéreinek Krisztus szegényeit és a betegeit kell szolgálniuk, e szavak értelmében: „Amit egynek a legkisebbek közül tesztek, velem teszitek“ Mt 25,40.

Hogy szolgálatunkat úgy végezzük, ahogy azt Alapítónk, Mária Alfonza anya, ahhoz szükséges, hogy az Evangélium üzenete annyira járja át a mi életünket is, amennyire az övét. A következő gondolataival egy teljes lelki programot adott meg számunkra: „Az Isteni Megváltó nővéreinek lelkülete Krisztus lelkülete kell, hogy legyen. Egész életüket e krisztusi példa alapján kell berendezniük. Az Ő Lelke hassa át őket teljesen, hogy minden szavuk és tettük által Ő cselekedhessen. Az apostollal együtt mondhassa minden nővér: ´Már nem én, hanem Krisztus él énbennem´ (Gal 2, 20), s ezáltal teljes létük Jézus életének megnyilatkozása lehessen“ (vö. Első Szabályzat 1, III).  

Isten kegyelmében való hittel és bizalommal, Alapítóanyánk közbenjárásával igyekszünk Krisztus irgalmas és megváltó szeretetét láthatóvá tenni pasztorális, pedagógiai, karitatív és szociális tevékenységeink által, az ő szavaival élve: „Mindenkihez, aki ápolástokra szorul, szeretettel és jósággal forduljatok, gondoljatok arra, hogy az Isten szeretne szolgálni általatok“.


Pasztorális:

www.sdr.sk/pastoracia-mladeze

www.sdr.sk/ukrajina

www.iosephinum.hu/

www.megvaltosnoverek.hu/tamagno

 

Pedagógiai:

http://www.alzbetka-no.sk/nove/SMS/skolka.html

www.szentlaszloovoda.hu/

divineredeemersisters.org/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=109

www.theresianum-eisenstadt.at/webEdition/site/the/theres/index.php

www.nms-theresianum.at/

www.marianum-steinberg.at/index.php?show=school

www.zwf-steinberg.schulweb.at/

www.klosterschule.at/

www.szmg.hu/

 

Karitatív:

www.sdr.sk/chori-zomierajuci

http://www.alzbetka-no.sk/nove/DNPC/dnpc.html

www.megvaltosnoverek.hu/nbah

 

Szociális tevékenységeink:

http://www.alzbetka-no.sk/nove/KS/alzbetka.html

http://www.alzbetka-no.sk/nove/DNPC/dnpc.html

www.utulok-vricko.sk/

Belépés - SDR Nővérek

Oldalainkat 40 vendég és 0 tag böngészi

Megtekintés

2142065
MaMa9
TegnapTegnap1646
HétHét1655
HónapHónap66892