.

"Omni in re, semper, et ubique tantum Deum video, ipsum Deum." MAM

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Az általános vezetőség találkozója az osztrák tartományi vezetőséggel
2020. október 3-án Kismartonban

„Ugyanazt a lelkületet ápoljátok magatokban, amely Krisztus Jézusban volt.“ Fil 2, 5

Mivel a Covid-19 miatt elmaradt az általános vezetőségnek a tartományi vezetőségekkel és a régióval 2020 nyarára tervezett találkozója, ezért az általános vezetőség úgy döntött, hogy külön találkozik a tartományi vezetőségekkel és a régióval.

2020. október 3-án került sor az osztrák tartományi vezetőséggel való találkozóra, melynek témája: „Nővérek testvéri közösségben a 21. században a 21. század számára.“

Sr. Johanna Vogl általános főnöknő a nővérek köszöntése után kifejezte amiatti örömét, hogy a korona-járvány ellenére, - természetesen a szigorú intézkedések betartása mellett – mégis találkozhattunk.

A bevezető imát Éva nővér készítette elő, melynek témája a Fil 2,1-11-ből volt, ahol Pál Jézus Istennel szembeni önkéntes megalázódását mutatja be. Ez egyben számunkra a testvéri együtt haladás mintája is. Az apostol buzgó felhívása mindannyiunkra vonatkozik.

Ima után lehetőség nyílt megosztásra a korona-vírus járvány alatti helyzet kezeléséről, amely valójában továbbra is fennáll.

A találkozó témáját, - „Nővérek testvéri közösségben a 21. században és a 21. század számára“ - Anna Sanchez Boira, MHSFN nővér előadásából vettük, mely az adott témakör mintájául szolgált.

Hogyan élhetjük meg közösségeinkben a „testvéri szerzetesi életet“? A nővérek kis csoportokban próbáltak a feltett kérdések alapján a témán elgondolkodni, és megfogalmazni a válaszaikat, melyeket a plénum elé tártak.

Délután a tartományi vezetőség saját ügyeivel és kérdéseivel fordult az általános vezetőség felé. Sr. Johanna Vogl általános főnöknő rámutatott az általános vezetőség gyakorlati elvárásaira, és bemutatta azt a modellt, amely a vezetésben való közös előrehaladást szolgálja.

Sr. Júlia általános vikária Power-Point bemutatója képekben hozta közelebb az életünket, és az egyes aktuális eseményeket más tartományokból és a régióból. Találkozónkat közös vacsorával és vesperással zártuk.

                                                                          Sr. M. Eva Windt     

 

01.JPG02.JPG03.JPG04.JPG05.JPG06.JPG07_2020.JPG
 

Belépés - SDR Nővérek

Oldalainkat 38 vendég és 0 tag böngészi

Megtekintés

2142147
MaMa91
TegnapTegnap1646
HétHét1737
HónapHónap66974