.

"Omni in re, semper, et ubique tantum Deum video, ipsum Deum." MAM

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Az Isteni Megváltó ünnepe

Kongregációnk október 23-án ünnepeli címzetes ünnepét, - az Isteni Megváltó főünnepét. Krisztus, a Megváltó áll alapítóanyánk, boldog Eppinger Mária Alfonza anya lelkiségének középpontjában, aki a megváltás titkáról való gyakori gondolkodásra hív bennünket, hogy jobban megértsük azt, és megváltott emberként tudjunk élni. 

Ehhez az ünnephez kapcsolódóan Sr. Johanna Vogl általános főnöknő körlevelében ezekkel a szavakkal biztatja a kongregáció nővéreit: „A keresztényeknek megváltottabbaknak kellene kinézniük, ha azt akarják, hogy higgyek a Megváltójukban!“ – mondta Friedrich Nietzsche több mint 150 évvel ezelőtt. Ezzel a véleménnyel gyakran vádolják a keresztényeket.
Ezt a vádat mi megváltós nővérek is megkaphatjuk? Az Isteni Megváltó ünnepe lehetőséget nyújt számunkra, hogy ismét elgondolkodjunk karizmánkon, új erőt és készséget nyerjünk arra, hogy mint megváltós nővérek szembe nézzünk küldetésünkkel a mai körülmények és kihívások között.
A mai ember szüntelen arra törekszik, hogy a felmerülő problémákat megoldja. Számára az a szó, hogy megváltás valahogyan passzívnak, túlságosan passzívnak hangzik. Megváltásra ma kevésbé lenne szükségünk, mint az előttünk élő embereknek? Érezzük, hogy nem. Le kellene, és le kell fordítanunk a megváltást a mi korunk nyelvére, áthelyezni az emberek életkörnyezetébe, a mi saját életkörülményeinkbe.
Hitünk szempontjából a megváltás mindig Ahhoz vezet, Akit Megváltónak hívunk, mivel Ő az, Aki megvált: Jézus Krisztus.
Legyünk bátrak és készek megvalósítani megváltásunkat ott, ahol élünk, ahová állítottak bennünket, abban az életszakaszban, amelyet megélhetünk és meg kell élnünk. Csak így válhatunk erőteljessé és szabaddá, tanúskodhatunk az elkötelezett élet értelméről, és tudjuk Isten felé vezetni az embereket és önmagunkat.

Jézus Krisztus szüntelen kezdete és állandó középpontja küldetésünknek, melyet maga Isten bízott az emberre. Mindannyian részesei vagyunk ennek a küldetésnek, és ehhez kapcsolódjunk mindnyájan, mivel a mai emberiségnek jobban szüksége van rá, mint valaha.

Ennek tudatában akarjuk kongregációnkban ebben az évben is megünnepelni Isteni Megváltónk ünnepét.

 az általános vezetőség nővérei           

 

 

Belépés - SDR Nővérek

Oldalainkat 43 vendég és 0 tag böngészi

Megtekintés

2142022
MaMa1612
TegnapTegnap1277
HétHét1612
HónapHónap66849