.

"Omni in re, semper, et ubique tantum Deum video, ipsum Deum." MAM

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Ünnepi évfordulók

Kongregációnkban nemsokára két jelentős eseményről emlékezünk meg: 2019. augusztus 29-én ünnepeljük kongregációnk alapításának 170. évfordulóját, és 2019. szeptember 9-én alapítóanyánk, Mária Alfonza boldoggá avatásának évfordulóját.

Boldog Mária Alfonza életútja gyerekkorától fogva, egészen a kongregáció alapításáig nehézségekkel teli volt. 
Isten terve volt, - melyet egy gyenge, a világ számára ismeretlen lány kapott ajándékul,  mivel Isten „a világ számára gyengéket választotta ki“ (1 Kor 1,27), - hogy nagy dolgokat vigyenek végbe.  

Boldog Mária Alfonza, - hivatásához hűen, és küldetéséről meggyőződve, melyet Isten bízott rá, - a kongregáció alapításakor tudatosította, hogy a Megváltó „mustármagot“ bízott rá, mellyel nagy felelősség jár. Isten ajándéka azok kezében lesz hatásos, akik „többet“ szeretnek, és Rá függesztett tekintettel törekszenek élni és cselekedni.

Az elkövetkező ünnepi napokra az általános főnöknő, Sr. Johanna Vogl a kongregáció nővéreinek írja: „Boldog Mária Alfonza rámutatott arra, hogy Isten mindig és mindenben jelen van, amint azt tanította: ,Csakis Istent látni Istenben, Istent látni a felebarátban, Istent látni mindenben´.
Értékeljük életünk minden szakaszát, és fogadjunk el minden helyzetet, hogy Istenről tegyünk tanúságot, Aki velünk van az úton életünk minden időszakában, mint Emanuel – velünk az Isten. Ez egy értékes lehetőség, mely közelebb vihet minket Istenhez, Aki szüntelenül eltölt, megerősít és megtart minket.
Maradjunk a hit útján, mint Ábrahám, aki hitt. Csak így leszünk képesek megélni hitünket, és fejleszteni azt minden félelem nélkül. Tisztelettel, figyelemmel és hűséggel, - ami azt jelenti, hogy Jézusra emelt tekintettel - akarjuk építeni közösségeinket, nyitottsággal a változásra.
A gyors haladás idejét éljük. Ha megszilárdítjuk szerzetesi életünket Abban, Aki meghívott minket, mehetünk utunkon nyugodtan és reményteljesen, kifejlesztjük azt az életmódot, mely az evangéliumnak megfelelő, így életünk mindenkor sikeres és boldog lesz.

Kongregációnkban a jubileumi napokat bizalommal, és a múltba való hálás tekintettel akarjuk megünnepelni, melyet ajándékul kaptunk. Meggyőződéssel és bátorsággal akarunk Jézusra tekinteni, - Akit Isten ajándékozott nekünk - és tanúságot tenni Róla.”

                                                                                                             általános vezetőség

Belépés - SDR Nővérek

Oldalainkat 52 vendég és 0 tag böngészi

Megtekintés

1650414
MaMa47
TegnapTegnap1954
HétHét2001
HónapHónap50331