.

"Omni in re, semper, et ubique tantum Deum video, ipsum Deum." MAM

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

„Bátorság, Isten veletek van!“

(Eppinger Mária Alfonza anya)

A Mária Alfonza anyára visszavezethető három testvérkongregáció közös boldoggá avatási ünnepsége egyre közeledik: 2018. szeptember 9-én, Srtassbugrban.
Ez a boldoggá avatás e három kongregáció történetében egy egyedi történelmi korszakot jelent. Mindannyian örülünk, hogy jelen lehetünk – imádkozva, támogatva egymást, reménykedve és hittel.
Nagyon mély lelki erő és motiváció számunkra a tény, hogy alapító anyánkat most az Egyház hivatalosan is elismeri, aki egyrészt életformánk kezdeményezője, másrészt pedig különösen az élet és hit hűségének példája: a hivatáshoz való hűségé, az embertársak szolgálatban való hűségé, úgy az Egyházban, mint a világban.
Nem feledkezünk meg az előkészületek, kezdeményezések és lelki tevékenységeink mellett sem arról, hogy Mária Alfonza anyát mennyire jellemezte, hogy az emberekre való odafigyelése és egyben az Istenben való léte által figyelmes volt a környezetében élő emberek szűkségére és gondjaira, az idők kihívásaira, valamint mindig felismerte a jelentős pillanatok fontosságát. Ami számára fontos volt, azt világosan és érthetően kifejezte az első szabályzatban: „A Megváltós Nővérek lelkülete legyen az Isteni Megváltó lelkülete.

Katarina Kristófová nővér fáradhatatlan törekvésének eredéménye is ez a boldoggá avatás. Nagyon hálásak vagyunk érte. Reméljük és biztosak vagyunk abban, hogy ez a boldoggá avatás áldás lesz mind a három kongregáció nővérei, és mindazok számára, akik kapcsolatban állnak velük, hogy ezáltal – ahogy kongregációs imánkban is kifejezzük – „továbbra is részt vehessünk a Megváltás művében.“
A feladat tehát ugyanaz – az Egyház által küldve, hogy mint megváltottak, megváltó módon tevékenykedjünk a világban, a társadalomban – és így a Megváltás misztériumát a mai idők kihívásaiban is megtapasztalhatóvá tegyük.

Johanna Vogl nővér, általános főnöknő

Belépés - SDR Nővérek

Oldalainkat 26 vendég és 0 tag böngészi

Megtekintés

1347983
MaMa109
TegnapTegnap200
HétHét1300
HónapHónap3770