.

"Omni in re, semper, et ubique tantum Deum video, ipsum Deum." MAM

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Bátorság a megváltozásra

Az Advent, melybe most léptünk bele, az Úr eljövetelének várakozási ideje. De ez nem jelenti azt, hogy összetett kézzel szunnyadunk. Épp ellenkezőleg, az éberségre való felhívás ideje: Legyetek tehát éberek; nem tudjátok ugyanis, mikor jön el a ház ura …. hogy amikor váratlanul eljön, alva ne találjon benneteket. (Vö. Mk 13, 35-36).
Mit tegyünk tehát azért, hogy az Úr eljövetelére való várakozásunk hasznossá váljék?
Keresztelő János,  az adventi időnek kiemelkedő alakja a pusztában hirdette a bűnbánat keresztségét a bűnök bocsánatára. Öltözete és élelme egyszerű volt. A nép, amely sötétségben élt, kiment hozzá, hogy miután bűneiket megvallják keresztelje meg őket. Így János, aki pusztába kiáltó szó, felkészítette az embereket az igazi Világosságnak, a világ Megváltójának befogadására.

Az emberek Jánoshoz mentek a pusztába; mi pedig menjünk el a templomba, vagy egy csendes helyre, ahol imában és bűnbánat cselekedeteiben keressük az isteni fényt. Alfonza Maria Anyánk bátorít bennünket: "Milyen jó az Úr házában lakni? Ő tanít minket, vezet, kinyilvánítja akaratát és világosságot ad. "

János szerény életet élt lemondásban és alátzatban, élte azt, amit hirdetett. Ez vonzotta az embereket a pusztába és bátorságot adott életük megváltoztatására. Alfonzo Maria Anyánk tanítja: "Minél egyszerűbb és gyermekibb az Istennel szembeni magatartásunk, annál jobban ismerteti meg magát velünk. Az egyszerű lélek őszinte, nem szégyenkezik  hibáit beismerni. "

Mit akarok megváltoztatni életemen, hogy felkészüljek Urunknak a világ Megváltójának eljövetelére? Talán... igénytelen étkezés, öltözködés, gyakoribb imádság, lelkiismeretvizsgálat, bűnbocsánat szentsége, őszinteség, a szabadidő helyes használata,...

M. Viannea Mareková nővér  

Belépés - SDR Nővérek

Oldalainkat 127 vendég és 0 tag böngészi

Megtekintés

1274618
MaMa175
TegnapTegnap1777
HétHét7505
HónapHónap39122