.

"Omni in re, semper, et ubique tantum Deum video, ipsum Deum." MAM

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Zarándoklat az általános káptalan idején

Az általános káptalan alatt minden tartományt és a régiót képviselő összes résztvevője, valamint a meghívott világiak (világi tagok és világi munkatársak zarándoklaton vettek részt 2017. július 16-án, vasárnap.

Utunk első célpontja Pompei volt, ahol a Rózsafüzér királynője bazilikában szentmisén vettünk részt. A főoltár feletti szentélyben található a híres Rózsafüzér királynője kép, melyen az Istenanya, Mária látható trónon ülve, a Kisjézussal a karján. A rózsafüzért nyújtja a lábánál ülő Szent Domonkosnak és Szent Katalinnak.
A szentmise után felmentünk a bazilika mellett toronyba, ahonnan csodálatos kilátás nyílt a városra és a Vezúv vulkáni kúpjára.

 

Délután egy Nápoly melletti kisváros, Pagani felé folytattuk zarándokutunkat. A zarándoklat fő célja Liguori Szent Alfonz sírjának meglátogatása volt. Ereklyéit a Szent Alfonz bazilika őrzi, melyhez a redemptoristák kolostora csatlakozik.
Szent Alfonz sírjánál szentségimádást és vesperást tartottunk és imádkoztunk egész kongregációnkért, az egységért és legyünk bátrak húségben élni karizmánkat. 

P. Paolo Saturno, CSsR, kíséretével tekinthettük meg a bazilikát, sőt, a Szent Alfonz Múzeumot, az egyedülálló könyvtárral, mely a kolostorban nyert elhelyezést. P. Paolo részletes és szemléletes előadását követően az elnyert kegyelmekért hálát adva, testben és lélekben felfrissülve indultunk vissza Rómába, - általános káptalanunk helyszínére.

Liguori Szent Alfonz Kongregációnk egyik védőszentje. Egyben az idei általános káptalan védőszentje is lett.

Szent Alfonzról itt olvashatnak bővebben.

-ak-

01.JPG02.JPG03.JPG04.JPG05.JPG06.JPG07.JPG07a.JPG08.JPG09.JPG10.JPG11.JPG11a.jpg12.JPG13.JPG14.JPG15.JPG16.JPG17.jpg18.JPG

Belépés - SDR Nővérek

Oldalainkat 95 vendég és 0 tag böngészi

Megtekintés

1274548
MaMa105
TegnapTegnap1777
HétHét7435
HónapHónap39052